Kusztora Levente +40 745034382

Galéria

A Duna a Fekete-erdőtől 2850 km hosszúságú, kalandos út után érkezik végállomásához, a Fekete-tengerhez. A torkolat előtt 70 km-rel két ágra bomlik: a Chiliai-ág 117 km hosszúságú határszakaszon folytatja útját, a Tulcea-ág pedig 17,5 km megtétele után a Sulina-ágra (63,7km) és a Szent-György-ágra (70 km) szakad. Az alsó két ágat érintő folyószabályozás lényegesen lerövidítette azok eredeti hosszát, ezáltal az érkező víz 58 %-a a Chilia-ágon éri el a tengert. A 4152 km2 kiterjedésű delta 82 %-a Románia, míg 18 %-a Ukrajna területén található.

Éghajlata dominánsan kontinentális, amelyet a tenger mérséklő hatása befolyásol. Az éves átlaghőmérséklet 11 °C, az évi átlagos csapadék 400-500 mm. Átlagos tengerszintfeletti magassága csupán 52 cm és területének 20,5 %-a a tsz. alatt fekszik. Az egyes morfológia csoportok az alábbi arányban oszlanak meg: folyóágak 3%, tavak 10%, mocsarak 69%, marsok 8%, gorondok 7%, síkság 3%.

Szolgáltatások

Napi három étkezést biztosítunk, amiből egy meleg. Igény szerint palackozott ásványvíz és kávé... Üdítők, alkoholos italok (és cigaretta) szintén kaphatók, de nincsenek benne az árban.

Étkezés

Felújított parasztházak, faházak es bungalók - hideg-melegvizes, angol WC-vel ellátott, kétágyas szobákkal... A vendégek rendelkezésére áll zuhanyozó, hűtőszekrény, fagyasztó, egy jól felszerelt konyha, halpucoló, szabadtéri tűzhely és szúnyogmentes ebédlő.

Szállás

Motorral felszerelt, biztonságos, laposfenekű alumínium csónakok állnak a vendégek rendelkezésére - két-három horgász kap egy csónakot. Az elfogyasztott üzemanyagot külön meg kell fizetni. A túravezető gondoskodik arról, hogy a vendégek megismerjék az etetett helyeket, és ahol ragadózókra (csuka, süllő, harcsa, domolykó, sügér) érdemes próbálkozni.

Csónakok